Лончар: Србија није више у врху по броју новообољелих

Срна
Лончар: Србија није више у врху по броју новообољелих

БЕОГРАД - Србија више није на трећем мјесту у Европи по броју новообољелих од корона вируса, изјавио је министар здравља Златибор Лончар.

“То је било пре недељу или можда пре десет дана, али то више није тачно. Не знам на ком смо данас месту, али нисмо близу врха ни случајно. По броју смртности, по броју тестираних, по броју оних који су задржани у болници, по свим тим резултатимо смо убедљиво најбољи у региону и шире”, рекао је Лончар гостујући на РТС-у.

Нагласио је да на скоро три милиона датих вакцина нема ни 700 благих реакција, што је мање него код вакцинације против сезонског грипа.

Министар здравља је оцијенио да је досадањим мјерама против епидемије направљен баланс изимеђу здравља и економије.

“Здравље и здравствени капацитети су нам били на првом месту, а водећи рачуна о привреди, о економији, направили смо најбољи баланс и то апсолутно показују сви резултати”, нагласио је Лончар.

Он је рекао да разумије оне који нису задоволојни, али да приликом одлучивања о мјерама није било мјеста емоцијама.

“Из ове перспективе није реално да скинемо маске у наредних неколико недеља, али тежимо томе да вакцинишемо три милиона људи што би дало оптимизам да ситуација буде под већом контролом”, изјавио је Лончцар.

Замолио је да се не излази у јавност с таквим најавама и процјенама, а грађанима поручио да се и за Васкрс не опуштају како бисмо за слиједећи могли нормално да се понашамо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана