Лончар: Подаци о броју заражених не охрабрују

Срна
Лончар: Подаци о броју заражених не охрабрују

БЕОГРАД - Министар здравља Србија Златибор Лончар изјавио је да нови подаци о броју заражених вирусом корона не охрабрују будући да је само у Београду јуче прегледано више од 3.000 људи, а 270 је примљено на лијечење.

Лончар је навео да је један број пацијената морао да буде транспортован у болнице у унутрашњости да би им омогућили адекватне услове лијечења, те се нада да ће то натјерати грађане да схвате положај у којем је здравствени систем и шта се мора радити да би се изашло из ове ситуације.

“Принуђени смо већ два дана да пацијенте, који су из Београда, транспортујемо у Младеновац, Пожаревац или Смедерево. Сада проширујемо те капацитете на Чачак на Шабац. Морамо да се сналазимо да би сваком пацијенту омогућили адекватне услове лечења”, рекао је Лончар за РТС.

Лончар је указао да је привремена ковид болница у хали “Арена” ограничена само за пацијенте који нису за полуинтензивну и интензивну његу, као и да привремене болнице добијају и Крагујевац и Ниш.

“Већ у понедељак Институт за реуматологију ћемо претворити у ковид болницу. Пацијенте који су на болничком лечењу иду у Клинички центар на једну или две клинике, а цео капацитет Института за реуматологију ћемо претворити у ковид болницу, јер немамо избора”, објаснио је Лончар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана