Lončar: Podaci o broju zaraženih ne ohrabruju

Srna
Lončar: Podaci o broju zaraženih ne ohrabruju

BEOGRAD - Ministar zdravlja Srbija Zlatibor Lončar izjavio je da novi podaci o broju zaraženih virusom korona ne ohrabruju budući da je samo u Beogradu juče pregledano više od 3.000 ljudi, a 270 je primljeno na liječenje.

Lončar je naveo da je jedan broj pacijenata morao da bude transportovan u bolnice u unutrašnjosti da bi im omogućili adekvatne uslove liječenja, te se nada da će to natjerati građane da shvate položaj u kojem je zdravstveni sistem i šta se mora raditi da bi se izašlo iz ove situacije.

“Prinuđeni smo već dva dana da pacijente, koji su iz Beograda, transportujemo u Mladenovac, Požarevac ili Smederevo. Sada proširujemo te kapacitete na Čačak na Šabac. Moramo da se snalazimo da bi svakom pacijentu omogućili adekvatne uslove lečenja”, rekao je Lončar za RTS.

Lončar je ukazao da je privremena kovid bolnica u hali “Arena” ograničena samo za pacijente koji nisu za poluintenzivnu i intenzivnu njegu, kao i da privremene bolnice dobijaju i Kragujevac i Niš.

“Već u ponedeljak Institut za reumatologiju ćemo pretvoriti u kovid bolnicu. Pacijente koji su na bolničkom lečenju idu u Klinički centar na jednu ili dve klinike, a ceo kapacitet Instituta za reumatologiju ćemo pretvoriti u kovid bolnicu, jer nemamo izbora”, objasnio je Lončar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana