Љубиша Буха Чуме нестао након изласка из затвора

kurir.rs
Љубиша Буха Чуме нестао након изласка из затвора

Љубиша Буха Чуме, најважнији свједок сарадник у историји српског правосуђа, након изласка са четворогодишње робије као да је у земљу пропао.

“Очекивали смо да ће већ првог дана бити гужва испред његове куће, али скоро да нико није дошао, нисмо знали ни да ли је он ту. Мислим да је долазила само Иванина тетка, да мало поспреми и да се поздрави са бившим зетом, са којим је остала у добрим односима и послије њиховог развода”, рекла је комшиница из Сурчина, која није жељела да се представи.

Према незваничним информацијама, Чуме се смјестио у родитељској кући управо да би избјегао нежељене посјете и вријеме провео са дјецом.

Буха је пуштен из затвора у Сремској Митровици послије издржане казне од четири године и осам месеци. Био је осуђен због више кривичних дјела - прикривање краденог ферарија, пријетње полицајцу и ометање истраге, а на 14 мјесеци и због вријеђања тужиоца.

Његови адвокати су у међувремену поднијели кривичну пријаву против Иване Бухе, која је била кључни свједок у процесу против њега. Ту кривичну пријаву због лажног свједочења тужилаштво је прихватило и у току је судски поступак пред Првим основним судом. Ивана јуче није жељела да коментарише ни поменути судски спор нити излазак на слободу њеног бившег супруга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана