Ljubiša Buha Čume nestao nakon izlaska iz zatvora

kurir.rs
Ljubiša Buha Čume nestao nakon izlaska iz zatvora

Ljubiša Buha Čume, najvažniji svjedok saradnik u istoriji srpskog pravosuđa, nakon izlaska sa četvorogodišnje robije kao da je u zemlju propao.

“Očekivali smo da će već prvog dana biti gužva ispred njegove kuće, ali skoro da niko nije došao, nismo znali ni da li je on tu. Mislim da je dolazila samo Ivanina tetka, da malo pospremi i da se pozdravi sa bivšim zetom, sa kojim je ostala u dobrim odnosima i poslije njihovog razvoda”, rekla je komšinica iz Surčina, koja nije željela da se predstavi.

Prema nezvaničnim informacijama, Čume se smjestio u roditeljskoj kući upravo da bi izbjegao neželjene posjete i vrijeme proveo sa djecom.

Buha je pušten iz zatvora u Sremskoj Mitrovici poslije izdržane kazne od četiri godine i osam meseci. Bio je osuđen zbog više krivičnih djela - prikrivanje kradenog ferarija, prijetnje policajcu i ometanje istrage, a na 14 mjeseci i zbog vrijeđanja tužioca.

Njegovi advokati su u međuvremenu podnijeli krivičnu prijavu protiv Ivane Buhe, koja je bila ključni svjedok u procesu protiv njega. Tu krivičnu prijavu zbog lažnog svjedočenja tužilaštvo je prihvatilo i u toku je sudski postupak pred Prvim osnovnim sudom. Ivana juče nije željela da komentariše ni pomenuti sudski spor niti izlazak na slobodu njenog bivšeg supruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana