Љекари живу жену прогласили мртвом, породица купила сандук и организовала сахрану

ГС
Љекари живу жену прогласили мртвом, породица купила сандук и организовала сахрану

Несвакидашњи догађај збио се у Краљеву када су доктори грешком саопштили породици да им је умрла бака, након чега су они све организовали за сахрану.

Молим све пријатеље да погледају добро и да подијеле. Моја мама је добила синоћ позив из Краљевачке болнице да јој је мајка преминула. Жена је жива – објавила је на јутрос на Фејсбуку Сандра Петровић из Краљева.

Она је уз фотографије умрлице, крста, као и погребних кола паркираних испред болнице, написала да је у “Здравственом центру – Студеница” у Краљеву дошло до озбиљног пропуста, када су њену баку, која је жива, прогласили мртвом.

Тим поводом, екипа портала Република, ступила је у контакт са Сандром Петровић која је објаснила детаљно о чему се ради.

– Бака је пала, сломила бутну кост, била на ортопедији. Онда, стање се нагло погоршава, и пребацују је на интензивну његу. У моменту, чујемо се са нашим љекаром, он је води тамо, кажу да је за нијансу стабилније…И то је то. Послије је рекао да се чујемо у недјељу… Али, да свакако контактирамо интензивну, за даље информације. Јер су јој радили скенер, па не знају да ли се везују цријева, да ли има карцином – рекла је она на почетку исповијести.

Како је навела, и сама је, прије пар година доживјела непријатну ситуацију на истом мјесту.

– Ја не бих ништа покренула да ја нисам прије 4 године од исте болнице доживјела трауматичну ситуацију. Ја сам оперисана од карцинома, такође, али сам била толико потресена, да нисам реаговала. Написали су у извјештају да имам једно дете, метастазу јетре и слично. Нисам имала времена да се бавим тиме, а деце нисам имала, немам их ни данас због друге операције – рекла је Сандра.

Додала је да је оперисала канцер, те да послије те друге операције више није могла да имам децу.

– Напустила сам Краљево, да се лијечим у Београду, само ја знам како. Они су урадили хистероктомију, и ја од тада немам децу… Значи доктори су само то преписали, нико ме није питао за те информације – објаснила је.

Затим се вратила на пређашњу причу о њеној баки истичући да је мајка назвала болницу око 20 часова и да су јој рекли да се обавља реанимација једног пацијента, те да позову у 22 часа.

– Мама је иначе учитељица, била је на Дивчибарама са дјецом, на рекреативној. И она је звала у 22, по договору, и питала је за маму, поновила да пита за Маричић Бранку. Доктор који је био дежуран је рекао да су урадили све што је у њиховој моћи, али нису успјели да је спасу… И изјавио је саучешће – додала је она.

„Само хоћу одговорност“

Петровићева објашњава да је након тога из Врњачке Бање послала такси по мајку на Дивчибаре. Мајке је, додаје она, оставила дјецу коју је добила на повјерење…

– Ја не могу овакве пропусте. И ово је био окидач. Не желим никога да оставим без посла, само хоћу одговорност. Она има 88 година, они су сви положили заклеву! Морате да будете свјесни да када дајете информацију – рекла је она.

Петровићева наставља да се након што је примила вијест из болнице о смрти баке чула се са братом и сестром, те заказаа шта све треба обавити за ујутро.

– Први комшија држи погребну опрему, одем са иштампаним умрлицама, са погребном по њу у болницу, и одем на шалтер, и тражим извод да је умрла. Они траже, не могу да је нађу. Не кажу ми ништа, дижу руке. Извињавају се. Тек послије су тој другој породици јавили да је у питању грешка – објаснила је она.

Екипа портала Република контактирала је и интензивну његу гдје је Сандрина бака лежала, међутим, како су им рекли, информације о цијелом случају, добиће у понедјељак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана