Ljekari živu ženu proglasili mrtvom, porodica kupila sanduk i organizovala sahranu

GS
Ljekari živu ženu proglasili mrtvom, porodica kupila sanduk i organizovala sahranu

Nesvakidašnji događaj zbio se u Kraljevu kada su doktori greškom saopštili porodici da im je umrla baka, nakon čega su oni sve organizovali za sahranu.

Molim sve prijatelje da pogledaju dobro i da podijele. Moja mama je dobila sinoć poziv iz Kraljevačke bolnice da joj je majka preminula. Žena je živa – objavila je na jutros na Fejsbuku Sandra Petrović iz Kraljeva.

Ona je uz fotografije umrlice, krsta, kao i pogrebnih kola parkiranih ispred bolnice, napisala da je u “Zdravstvenom centru – Studenica” u Kraljevu došlo do ozbiljnog propusta, kada su njenu baku, koja je živa, proglasili mrtvom.

Tim povodom, ekipa portala Republika, stupila je u kontakt sa Sandrom Petrović koja je objasnila detaljno o čemu se radi.

– Baka je pala, slomila butnu kost, bila na ortopediji. Onda, stanje se naglo pogoršava, i prebacuju je na intenzivnu njegu. U momentu, čujemo se sa našim ljekarom, on je vodi tamo, kažu da je za nijansu stabilnije…I to je to. Poslije je rekao da se čujemo u nedjelju… Ali, da svakako kontaktiramo intenzivnu, za dalje informacije. Jer su joj radili skener, pa ne znaju da li se vezuju crijeva, da li ima karcinom – rekla je ona na početku ispovijesti.

Kako je navela, i sama je, prije par godina doživjela neprijatnu situaciju na istom mjestu.

– Ja ne bih ništa pokrenula da ja nisam prije 4 godine od iste bolnice doživjela traumatičnu situaciju. Ja sam operisana od karcinoma, takođe, ali sam bila toliko potresena, da nisam reagovala. Napisali su u izvještaju da imam jedno dete, metastazu jetre i slično. Nisam imala vremena da se bavim time, a dece nisam imala, nemam ih ni danas zbog druge operacije – rekla je Sandra.

Dodala je da je operisala kancer, te da poslije te druge operacije više nije mogla da imam decu.

– Napustila sam Kraljevo, da se liječim u Beogradu, samo ja znam kako. Oni su uradili histeroktomiju, i ja od tada nemam decu… Znači doktori su samo to prepisali, niko me nije pitao za te informacije – objasnila je.

Zatim se vratila na pređašnju priču o njenoj baki ističući da je majka nazvala bolnicu oko 20 časova i da su joj rekli da se obavlja reanimacija jednog pacijenta, te da pozovu u 22 časa.

– Mama je inače učiteljica, bila je na Divčibarama sa djecom, na rekreativnoj. I ona je zvala u 22, po dogovoru, i pitala je za mamu, ponovila da pita za Maričić Branku. Doktor koji je bio dežuran je rekao da su uradili sve što je u njihovoj moći, ali nisu uspjeli da je spasu… I izjavio je saučešće – dodala je ona.

„Samo hoću odgovornost“

Petrovićeva objašnjava da je nakon toga iz Vrnjačke Banje poslala taksi po majku na Divčibare. Majke je, dodaje ona, ostavila djecu koju je dobila na povjerenje…

– Ja ne mogu ovakve propuste. I ovo je bio okidač. Ne želim nikoga da ostavim bez posla, samo hoću odgovornost. Ona ima 88 godina, oni su svi položili zaklevu! Morate da budete svjesni da kada dajete informaciju – rekla je ona.

Petrovićeva nastavlja da se nakon što je primila vijest iz bolnice o smrti bake čula se sa bratom i sestrom, te zakazaa šta sve treba obaviti za ujutro.

– Prvi komšija drži pogrebnu opremu, odem sa ištampanim umrlicama, sa pogrebnom po nju u bolnicu, i odem na šalter, i tražim izvod da je umrla. Oni traže, ne mogu da je nađu. Ne kažu mi ništa, dižu ruke. Izvinjavaju se. Tek poslije su toj drugoj porodici javili da je u pitanju greška – objasnila je ona.

Ekipa portala Republika kontaktirala je i intenzivnu njegu gdje je Sandrina baka ležala, međutim, kako su im rekli, informacije o cijelom slučaju, dobiće u ponedjeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana