Литија београдских студената до Орашца, траже смјену Ђукановићевих амбасадрора

Танјуг
Литија београдских студената до Орашца, траже смјену Ђукановићевих амбасадрора

БЕОГРАД - Група од више од 50 студената Београдског универзитета кренула је вечерас пјешице до Орашца у знак подршке српском народу и Српској православној цркви (СПЦ) у Црној Гори, али и на КиМ.

Студенти за тај молитвени ход дугачак 70 километара имају благослов српског патријарха Иринеја, рекао је Немања Вучковић у име организатора - студентског клуба Правног факултета.

Вучковић је додао да очекују да ће сутра у 20 сати стићи у Орашац, на Сретење, када је прије 216 година Карађорђе подигао Први српски устанак.

Литија има конкретан захтјев, како је рекао, а то је да се раскине уговор са Црном Гором из 2014. јер је недопустиво да се дипломате предсједника Мила укановића налазе у више од 40 амбасада Србије.

Тражимо да се они измјесте, рекао је Вучковић на платоу испред Цркве Светог Марка у Београду, гдје се окупљеним студентима обратио и представника црногорског Демократског фронта Будимир Алексић.

Алексић је изразио захвалност београдским студентима на подшци коју пружају српском народу, и подсјетио да су они данас угроженији него у најгоре вријеме када је током Другог свјетског рата усташки вођа Анте Павелић хтио да у Хрватској оснује православну цркву која би била одвојена од СПЦ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана