Линта: Циљ Резолуције је да се сатанизују Србија и српски народ

Tанјуг
Линта: Циљ Резолуције је да се сатанизују Србија и српски народ

БЕОГРАД - Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта подржава одлучност предсједника Вучића и Владе Србије да се боре до последњег тренутка против усвајања Резолуције о геноциду у Сребреници у Уједињеним нацијама свим политичким средствима, саопштио је овај Савез.

Циљ Резолуције јесте да се сатанизује Србија и српски народ и да доведе у питање Дејтонски споразум и постојање Републике Српске, истакао је Линта.  

Поред тога, ако она буде усвојена, њен циљ је да спријечи будућа истраживања злочина у БиХ који су почињени на свим странама и посебно да спријечи да се утврди стварна истина о догађајима у Сребреници, каже се у саопштењу. 

Линта истиче да Хашки трибунал није пронашао ниједан документ владе, војске или полиције Републике Српске у којима постоји намјера да се Бошњаци униште као етничка група.  

„Дакле, није пронађен ниједан докуменат у којем је наређено да се изврши убијање војно способних мушкараца или заробљених војника 28. дивизије и цивила Сребренице. Јасан је закључак да Хашки трибунал у својим пресудама није доказао кључни елеменат дефиниције геноцида, а то је намера да се униште Бошњаци. Да су Срби заиста хтели да изврше геноцид, они би ликвидирали муслиманске цивиле који су били у њиховим рукама. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана