Linta: Cilj Rezolucije je da se satanizuju Srbija i srpski narod

Tanjug
Linta: Cilj Rezolucije je da se satanizuju Srbija i srpski narod

BEOGRAD - Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta podržava odlučnost predsjednika Vučića i Vlade Srbije da se bore do poslednjeg trenutka protiv usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama svim političkim sredstvima, saopštio je ovaj Savez.

Cilj Rezolucije jeste da se satanizuje Srbija i srpski narod i da dovede u pitanje Dejtonski sporazum i postojanje Republike Srpske, istakao je Linta.  

Pored toga, ako ona bude usvojena, njen cilj je da spriječi buduća istraživanja zločina u BiH koji su počinjeni na svim stranama i posebno da spriječi da se utvrdi stvarna istina o događajima u Srebrenici, kaže se u saopštenju. 

Linta ističe da Haški tribunal nije pronašao nijedan dokument vlade, vojske ili policije Republike Srpske u kojima postoji namjera da se Bošnjaci unište kao etnička grupa.  

„Dakle, nije pronađen nijedan dokumenat u kojem je naređeno da se izvrši ubijanje vojno sposobnih muškaraca ili zarobljenih vojnika 28. divizije i civila Srebrenice. Jasan je zaključak da Haški tribunal u svojim presudama nije dokazao ključni elemenat definicije genocida, a to je namera da se unište Bošnjaci. Da su Srbi zaista hteli da izvrše genocid, oni bi likvidirali muslimanske civile koji su bili u njihovim rukama. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana