Лекић: Изјаве Ескобара некад заличе на изјаве комесара Коминтерне

Танјуг
Лекић: Изјаве Ескобара некад заличе на изјаве комесара Коминтерне

ПОДГОРИЦА- Предсједник Демоса Миодраг Лекић каже да изјаве специјалног изасланика САД за Западни Балкан Габријела Ескобара код једног дела грађана Црне Горе изазивају антиамеричко расположење.

"Некад ми те изјаве заличе на изјаве комесара Коминтерне, а не од неког ко долази из САД једног Џеферсона, једне САД која поштује Устав. Не потценимо грађане и њихову свест. Не сматрајмо Црну Гору као државу који трчи ка Америци како би неки ојачали своје позиције. Ово је на крају моје мишљење, ја немам истину у џепу. Злоупотребљава се Запад", казао је Лекић у емисији "Линк" на Радију Црне Горе.

Лекић је подсјетио на изјаву предсједника Хрватске Зорана Милановића, који је својевремено поручио Црној Гори "пазите се да вам не сломе ногу".

 "Милановић се буквално сажалио на Црну Гору. Још овај спектакл око тунела изазива смех, али то је друга страна медаље", казао је Лекић.

Говорећи о јучерашњем састанку предсједника Црне Горе Јакова Милатовића и мандатара Милојка Спајића, Лекић је казао да му је то нејасно.

"Спајић је мало превише оптимистичан, а постоје контроверзе да ли уопште постоји 41 посланик. Занимљива је улога Милатовића, који институционално не би морао да учествује у преговорима о Влади. Он даје мандат на бази већине и на бази утиска који је стекао. Тумачим овај његов ангажман као гест добре воље да помогне, а институционално не би морао", навео је Лекић.

 Према његовим ријечима Црна Гора нема снажне институције.

"Међународни фактор је у игри. Била су велика очекивања грађана, која нису остварена по мом мишљењу. Никад нисам био оптимиста идеалистички, али била је најављена озбиљна реформа. То не да није остварено, него систем није ни дирнут. Све у свему, суморан биланс праћен естрадном политиком и саморекламерствима", закључио је Лекић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана