Lekić: Izjave Eskobara nekad zaliče na izjave komesara Kominterne

Tanjug
Lekić: Izjave Eskobara nekad zaliče na izjave komesara Kominterne

PODGORICA- Predsjednik Demosa Miodrag Lekić kaže da izjave specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara kod jednog dela građana Crne Gore izazivaju antiameričko raspoloženje.

"Nekad mi te izjave zaliče na izjave komesara Kominterne, a ne od nekog ko dolazi iz SAD jednog Džefersona, jedne SAD koja poštuje Ustav. Ne potcenimo građane i njihovu svest. Ne smatrajmo Crnu Goru kao državu koji trči ka Americi kako bi neki ojačali svoje pozicije. Ovo je na kraju moje mišljenje, ja nemam istinu u džepu. Zloupotrebljava se Zapad", kazao je Lekić u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore.

Lekić je podsjetio na izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji je svojevremeno poručio Crnoj Gori "pazite se da vam ne slome nogu".

 "Milanović se bukvalno sažalio na Crnu Goru. Još ovaj spektakl oko tunela izaziva smeh, ali to je druga strana medalje", kazao je Lekić.

Govoreći o jučerašnjem sastanku predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i mandatara Milojka Spajića, Lekić je kazao da mu je to nejasno.

"Spajić je malo previše optimističan, a postoje kontroverze da li uopšte postoji 41 poslanik. Zanimljiva je uloga Milatovića, koji institucionalno ne bi morao da učestvuje u pregovorima o Vladi. On daje mandat na bazi većine i na bazi utiska koji je stekao. Tumačim ovaj njegov angažman kao gest dobre volje da pomogne, a institucionalno ne bi morao", naveo je Lekić.

 Prema njegovim riječima Crna Gora nema snažne institucije.

"Međunarodni faktor je u igri. Bila su velika očekivanja građana, koja nisu ostvarena po mom mišljenju. Nikad nisam bio optimista idealistički, ali bila je najavljena ozbiljna reforma. To ne da nije ostvareno, nego sistem nije ni dirnut. Sve u svemu, sumoran bilans praćen estradnom politikom i samoreklamerstvima", zaključio je Lekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana