Лазански: Посјета Лаврова Београду говори о одличним односима са Москвом

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД- Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански оцијенио је да предстојећа посјета министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова Србији говори да су односи Београда и Москве одлични и да имају континуитет.

"Добро је што Лавров долази у Београд. Ово је већ друга његова посета ове године", рекао је Лазански.

Говорећи о најављеној, па одгођеној посјети предсједника Русије Владимира Путина Србији, Лазански је истакао да датум посјете није ни био прецизиран, те подсјетио да је Путин у протекле три-четири године три пута био у Србији.

Када је ријеч о отварању канцеларије руског Министарства одбране у Србији, Лазански је објаснио да је она дио војно-техничке сарадње и да на то не гледа као баланс са канцеларијом НАТО-а.

"Ако би тако гледали, то би онда требало бити канцеларија Организације за колективну безбедност и сарадњу /ОДКБ/. По структури и интегративним процесима ОДКБ никада није био на том нивоу као НАТО. НАТО је много чвршћа војно-политичка организација. Канцеларија ОДКБ би био пандан канцеларији НАТО, али ово није", рекао је Лазански за Телевизију "Пинк".

Он је нагласио да Србија има "крупне борбене системе совјетског и руског поријекла" и да се поставила потреба да буду присутни руски технички стручњаци, официри, инжињери који могу ту технику да одржавају, да виде у каквом је стању и евентуално да дају савјете српским стручњацима.

"Потпуно је нормално да се отвори та канцеларија", закључио је Лазански.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана