Лајчак: Сва отворена питања Београда и Приштине рјешавати дијалогом

Агенције
Лајчак: Сва отворена питања Београда и Приштине рјешавати дијалогом

ПРИШТИНА - Представници Српске листе пренијели су данас специјалном изасланику ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославу Лајчаку да дијалог нема алтернативу и да се сва отворена питања на крају морају рјешавати на тај начин.

Предсједник и потпредсједник Српске листе Горан Ракић и Игор Симић су током сусрета са Лајчаком изразили незадовољство спровођењем споразума постигнутих у Бриселу, прије свега, у вези са енергетиком и правосуђем, као и због одгађања формирања заједнице српских општина.

"Неспровођење споразума из Брисела највише штети народу на Косову и Метохији, и та се ситуација мора што пре променити уколико тежимо ка међусобном поверењу и помирењу", истакли су представници Српске листе.

Званичници Српске листе пренијели су Лајчаку посебно незадовољство када је ријеч о пресуди предсједнику општине Звечан и посланику Српске листе Ивану Тодосијевићу којом је неосновано осуђен на двије године затвора.

Они су истакли да је овом пресудом прекршен споразум о правосуђу, али и основни постулат демократије и владавине права "слобода говора као темељ вриједности ЕУ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана