Lajčak: Sva otvorena pitanja Beograda i Prištine rješavati dijalogom

Agencije
Lajčak: Sva otvorena pitanja Beograda i Prištine rješavati dijalogom

PRIŠTINA - Predstavnici Srpske liste prenijeli su danas specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku da dijalog nema alternativu i da se sva otvorena pitanja na kraju moraju rješavati na taj način.

Predsjednik i potpredsjednik Srpske liste Goran Rakić i Igor Simić su tokom susreta sa Lajčakom izrazili nezadovoljstvo sprovođenjem sporazuma postignutih u Briselu, prije svega, u vezi sa energetikom i pravosuđem, kao i zbog odgađanja formiranja zajednice srpskih opština.

"Nesprovođenje sporazuma iz Brisela najviše šteti narodu na Kosovu i Metohiji, i ta se situacija mora što pre promeniti ukoliko težimo ka međusobnom poverenju i pomirenju", istakli su predstavnici Srpske liste.

Zvaničnici Srpske liste prenijeli su Lajčaku posebno nezadovoljstvo kada je riječ o presudi predsjedniku opštine Zvečan i poslaniku Srpske liste Ivanu Todosijeviću kojom je neosnovano osuđen na dvije godine zatvora.

Oni su istakli da je ovom presudom prekršen sporazum o pravosuđu, ali i osnovni postulat demokratije i vladavine prava "sloboda govora kao temelj vrijednosti EU

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana