Курти тврди: Операција 13. октобра била нормалан рад полиције

Танјуг
Курти тврди: Операција 13. октобра била нормалан рад полиције

ПРИШТИНА - Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти рекао је данас у разговору са делегацијом Европског парламента да је операција 13. октобра „представљала нормалан рад полиције“ тврдећи да је посао обављен „професионално и према законским процедурама“.

Како преноси Косово онлајн, европски посланици које је предводила представница за Косово Виола фон Крамон, били су заинтересовани за операцију косовске полиције од 13. октобра, а Курти је пренио да је то била операција „против кријумчарења и криминала“ и да обухвата 26 различитих локација на цијелој територији, од којих пет у Северној Митровици.

Курти је захвалио делегацији Европског парламента на спремности да прате изборни процес који ће бити одржан сутра и изразио очекивање да ће локални избори у покрајини протећи мирно.

Поводом интересовања европосланика за разговоре са Београдом, Курти је рекао да разговори немају алтернативу, али је поновио и да признавање независности такозваног Косова од стране Србије нема алтернативу.

-У дијалогу у Бриселу ми смо за ново поглавље у нормализацији односа између наше две земље, где нерешена питања решавамо међусобним признавањем - додао је Курти.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана