Kurti tvrdi: Operacija 13. oktobra bila normalan rad policije

Tanjug
Kurti tvrdi: Operacija 13. oktobra bila normalan rad policije

PRIŠTINA - Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti rekao je danas u razgovoru sa delegacijom Evropskog parlamenta da je operacija 13. oktobra „predstavljala normalan rad policije“ tvrdeći da je posao obavljen „profesionalno i prema zakonskim procedurama“.

Kako prenosi Kosovo onlajn, evropski poslanici koje je predvodila predstavnica za Kosovo Viola fon Kramon, bili su zainteresovani za operaciju kosovske policije od 13. oktobra, a Kurti je prenio da je to bila operacija „protiv krijumčarenja i kriminala“ i da obuhvata 26 različitih lokacija na cijeloj teritoriji, od kojih pet u Severnoj Mitrovici.

Kurti je zahvalio delegaciji Evropskog parlamenta na spremnosti da prate izborni proces koji će biti održan sutra i izrazio očekivanje da će lokalni izbori u pokrajini proteći mirno.

Povodom interesovanja evroposlanika za razgovore sa Beogradom, Kurti je rekao da razgovori nemaju alternativu, ali je ponovio i da priznavanje nezavisnosti takozvanog Kosova od strane Srbije nema alternativu.

-U dijalogu u Briselu mi smo za novo poglavlje u normalizaciji odnosa između naše dve zemlje, gde nerešena pitanja rešavamo međusobnim priznavanjem - dodao je Kurti.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana