Курти, тишина је престала: Ућутао се и превише

ГС
Foto: Агенције

Премијер привремених приштинских институција и лидер Самоопредељења Аљбин Курти није се синоћ појавио пред новинарима после објављивања резултата избора.

Према досадашњим резултатима објављеним на сајту Централне изборне комисије, у 19 општина на Косову и Метохији градоначелник је јуче изабран већ у првом кругу, од тога у девет од 10 општина са већинским српским становништвом, а ни у једној од општина није победио кандидат Самоопредељења, пише Газета Експрес. Према тим резултатима, питање градоначелника решено је у општинама Дечани, Качаник, Јужна Митровица, Лепосавић, Липљан, Ново Брдо, Обилић, Пећ, Србица, Штрпце, Сува Река, Урошевац, Зубин Поток, Звечан, Дјенерал Јанковић, Ранилуг, Партеш и Северна Митровица.

У општинама у којима неће бити одржан други круг избора за градоначелника највише гласова од албанских странака добила је Демократска партија Косова (ДПК), која је прва у Урошевцу, Јужној Митровици, Србици, Качанику и Хани и Елезиту.

Демократски савез Косова (ДСК) ће у првом кругу победити у Пећи и Липљану, а Алијанса за будућност Косова у Дечанима и Сувој Реци.

Кандидати Српске листе су на локалним изборима на Косову и Метохији победили у свих 10 општина са српском већином, саопштио је председник Српске листе Горан Ракић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана