Kurti, tišina je prestala: Ućutao se i previše

GS
Foto: Agencije

Premijer privremenih prištinskih institucija i lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti nije se sinoć pojavio pred novinarima posle objavljivanja rezultata izbora.

Prema dosadašnjim rezultatima objavljenim na sajtu Centralne izborne komisije, u 19 opština na Kosovu i Metohiji gradonačelnik je juče izabran već u prvom krugu, od toga u devet od 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom, a ni u jednoj od opština nije pobedio kandidat Samoopredeljenja, piše Gazeta Ekspres. Prema tim rezultatima, pitanje gradonačelnika rešeno je u opštinama Dečani, Kačanik, Južna Mitrovica, Leposavić, Lipljan, Novo Brdo, Obilić, Peć, Srbica, Štrpce, Suva Reka, Uroševac, Zubin Potok, Zvečan, Djeneral Janković, Ranilug, Parteš i Severna Mitrovica.

U opštinama u kojima neće biti održan drugi krug izbora za gradonačelnika najviše glasova od albanskih stranaka dobila je Demokratska partija Kosova (DPK), koja je prva u Uroševcu, Južnoj Mitrovici, Srbici, Kačaniku i Hani i Elezitu.

Demokratski savez Kosova (DSK) će u prvom krugu pobediti u Peći i Lipljanu, a Alijansa za budućnost Kosova u Dečanima i Suvoj Reci.

Kandidati Srpske liste su na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom, saopštio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana