Курти позвао грађане да предају таблице, поручио да неће ништа Ракићу

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

ПРИШТИНА - Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти позвао је данас грађане да лично предају српске регистарске таблице и поручио да неће предузети ништа против министра за повратак и заједнице Горана Ракића који се придружио грађанима на административном прелазу Јариње који су блокирали пут због одлуке владе у Приштини у вези са таблицама.

Он је на конференцији за новинаре рекао да замјена таблица не може одмах да се изврши јер у саобраћају нису сва возила, али да намјера није да се прате сва возила која немају косовске ознаке, преноси Коха. Курти је рекао и да га је министар Ракић лично обавјестили да "не покушава да ескалира ситуацију".

"Имамо неслагања, али не могу да се жалим на комуникацију. Колико сам информисан и што ми је рекао верујем да је покушао да не ескалира ситуацију, да нема насилне радње и не мислим да предузимам мјере против њега", рекао је Курти.

Он је казао и да су специјалне јединице полиције на сјеверу Косова како би штитиле и чувале админситративне прелазе и још једном је позвао грађане да уклоне баријере и рекао да је срећан што се проблем с регистарским таблицама ближи крају.

"Препреке на путу и ови камиони су власништво општина и то предствља кршење јавне својине. Позивам градоначелнике да повуку општинска возила са пута и Србе да одустану јер су овим блокирали себе", рекао је Курти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана