Kurti pozvao građane da predaju tablice, poručio da neće ništa Rakiću

Tanjug
Foto: ILUSTRACIJA

PRIŠTINA - Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti pozvao je danas građane da lično predaju srpske registarske tablice i poručio da neće preduzeti ništa protiv ministra za povratak i zajednice Gorana Rakića koji se pridružio građanima na administrativnom prelazu Jarinje koji su blokirali put zbog odluke vlade u Prištini u vezi sa tablicama.

On je na konferenciji za novinare rekao da zamjena tablica ne može odmah da se izvrši jer u saobraćaju nisu sva vozila, ali da namjera nije da se prate sva vozila koja nemaju kosovske oznake, prenosi Koha. Kurti je rekao i da ga je ministar Rakić lično obavjestili da "ne pokušava da eskalira situaciju".

"Imamo neslaganja, ali ne mogu da se žalim na komunikaciju. Koliko sam informisan i što mi je rekao verujem da je pokušao da ne eskalira situaciju, da nema nasilne radnje i ne mislim da preduzimam mjere protiv njega", rekao je Kurti.

On je kazao i da su specijalne jedinice policije na sjeveru Kosova kako bi štitile i čuvale adminsitrativne prelaze i još jednom je pozvao građane da uklone barijere i rekao da je srećan što se problem s registarskim tablicama bliži kraju.

"Prepreke na putu i ovi kamioni su vlasništvo opština i to predstvlja kršenje javne svojine. Pozivam gradonačelnike da povuku opštinska vozila sa puta i Srbe da odustanu jer su ovim blokirali sebe", rekao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana