Косовска полиција заплијенила сво вино породице Петровић

Танјуг
Косовска полиција заплијенила сво вино породице Петровић

ВЕЛИКА ХОЧА - Косовска полиција заплијенила је готово сво вино из винарије породице Петровић из Велике Хоче синоћ нешто послије 19 часова.

Службеници косовске Царине и припадници полицијских снага напустили су Велику Хочу након што су локалном винару Срђану Петровићу заплијенили и конфисковали 40 хиљада литара вина и нешто ракије, пренео је Радио Ким.

Драма чланова породице Петровић и мјештана Велике Хоче који су покушали да спријече царинике и полицајце да им одузму вино трајала је јуче цијели дан, али косовске власти су на крају преточили вино у цистерну коју су довезли.

Како је потврђено за Радио Ким, ситуација у Великој Хочи је тренутно мирна, а мјештани су се разишли својим кућама.

Из косовске Царине је касно поподне саопштено да је до запљене и конфискације дошло јер производња и продаја тих пића (вина и ракије) није обављена у складу са релевантним законима смопроглашеног Косова.

Портпарол косовске Царине Адриатик Ставиљеци изјавио је да је царина  у Великој Хочи заплијенила око 42.000 бијелог и црног вина, вриједног више од 100.000 евра јер није имало акцизе нити је на њега плаћен порез, пренео је Репортери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана