Kosovska policija zaplijenila svo vino porodice Petrović

Tanjug
Kosovska policija zaplijenila svo vino porodice Petrović

VELIKA HOČA - Kosovska policija zaplijenila je gotovo svo vino iz vinarije porodice Petrović iz Velike Hoče sinoć nešto poslije 19 časova.

Službenici kosovske Carine i pripadnici policijskih snaga napustili su Veliku Hoču nakon što su lokalnom vinaru Srđanu Petroviću zaplijenili i konfiskovali 40 hiljada litara vina i nešto rakije, preneo je Radio Kim.

Drama članova porodice Petrović i mještana Velike Hoče koji su pokušali da spriječe carinike i policajce da im oduzmu vino trajala je juče cijeli dan, ali kosovske vlasti su na kraju pretočili vino u cisternu koju su dovezli.

Kako je potvrđeno za Radio Kim, situacija u Velikoj Hoči je trenutno mirna, a mještani su se razišli svojim kućama.

Iz kosovske Carine je kasno popodne saopšteno da je do zapljene i konfiskacije došlo jer proizvodnja i prodaja tih pića (vina i rakije) nije obavljena u skladu sa relevantnim zakonima smoproglašenog Kosova.

Portparol kosovske Carine Adriatik Staviljeci izjavio je da je carina  u Velikoj Hoči zaplijenila oko 42.000 bijelog i crnog vina, vrijednog više od 100.000 evra jer nije imalo akcize niti je na njega plaćen porez, preneo je Reporteri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana