Косово: Због трговине дрогом и људима ухапшено 33 људи, међу њима 10 полицајаца

Срна
Косово: Због трговине дрогом и људима ухапшено 33 људи, међу њима 10 полицајаца

ПРИШТИНА - На подручју Косова ухапшена су 33 лица, међу којима је десет полицајаца, а који су осумњичени за трговину наркотицима и друга кривична дјела.

Из косовске полицијске службе (КПС) су саопштили да су хапшења изврешена у селу Карачево, код Косовске Каменице, као и на другим локацијама у општини Приштина, а осумњичене терете за трговину наркотицима, трговину људима, недозвољено коцкање и низ других криминалних активности.

- У рејону села Карачево, на граници са сусједном општином Бујановац, дјеловале су бројне криминалне групе које су се бавиле кријумчарењем дроге, "бијелог робља" и различитих врста роба илегалним путевима којима је Бујановац повезан са Косовском Каменицом - појаснили су из КПС-а.

Полиција је заплијенила аутомате за коцкање и разне предмете као материјалне доказе, за које се сумња да су коришћени у криминалним активностима.

- Наложено је и рушење 11 илегално саграђених зграда - наводи се у саопштењу.

Акција је изведена синоћ послије праћења осумњичених које је трајало више од годину дана.

Косовска полицијска служба напомиње да је то била највећа акција ове врсте на Косову и да служи као примјер сарадње тужилаштва, полиције и полицијског инспектората.

Акција ће бити настављена, а ухапшени су предати надлежном тужиоцу на даље поступање. Сви ухапшени у законском року бити изведени пред надлежне судије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана