Kosovo: Zbog trgovine drogom i ljudima uhapšeno 33 ljudi, među njima 10 policajaca

Srna
Kosovo: Zbog trgovine drogom i ljudima uhapšeno 33 ljudi, među njima 10 policajaca

PRIŠTINA - Na području Kosova uhapšena su 33 lica, među kojima je deset policajaca, a koji su osumnjičeni za trgovinu narkoticima i druga krivična djela.

Iz kosovske policijske službe (KPS) su saopštili da su hapšenja izvrešena u selu Karačevo, kod Kosovske Kamenice, kao i na drugim lokacijama u opštini Priština, a osumnjičene terete za trgovinu narkoticima, trgovinu ljudima, nedozvoljeno kockanje i niz drugih kriminalnih aktivnosti.

- U rejonu sela Karačevo, na granici sa susjednom opštinom Bujanovac, djelovale su brojne kriminalne grupe koje su se bavile krijumčarenjem droge, "bijelog roblja" i različitih vrsta roba ilegalnim putevima kojima je Bujanovac povezan sa Kosovskom Kamenicom - pojasnili su iz KPS-a.

Policija je zaplijenila automate za kockanje i razne predmete kao materijalne dokaze, za koje se sumnja da su korišćeni u kriminalnim aktivnostima.

- Naloženo je i rušenje 11 ilegalno sagrađenih zgrada - navodi se u saopštenju.

Akcija je izvedena sinoć poslije praćenja osumnjičenih koje je trajalo više od godinu dana.

Kosovska policijska služba napominje da je to bila najveća akcija ove vrste na Kosovu i da služi kao primjer saradnje tužilaštva, policije i policijskog inspektorata.

Akcija će biti nastavljena, a uhapšeni su predati nadležnom tužiocu na dalje postupanje. Svi uhapšeni u zakonskom roku biti izvedeni pred nadležne sudije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana