Косово онлајн:Каменован аутомобил Србина у Сувом Долу

Танјуг
Foto: Косово онлајн

ПРИШТИНА Аутомобил којим је управљао Србин Саша Блажић каменовала је вечерас група Албанаца у Сувом Долу,потврдио је за Косово онлајн Блажић.

Он је изјавио да је успио да побјегне и дође до своје зграде у Сувом Долу, јер је убрзао када је почело каменовање.

-Ишао сам за Северну Митровицу, пребацио сам ћерку аутом и у повратку сам видео групу момака на раскрсници у близини џамије у Сувом Долу. Било је њих шест или седам и видео сам да се сагињу па сам претпоставио да се сагињу за камење. Када је почело каменовање убрзао сам и чуо лупање камења о ауто. Бар десетак каменица су погодила аутомобил. Богу хвала нисам повређен - навео је Блажић.

Он је рекао да је бивши припадник Косовске полиције и да никада ни са ким није имао проблема.

-Девет година живим у Сувом Долу. Никада нисам имао проблема. Сада су ме напали само зато јер су приметили да је ауто који возим “пасат” регистарских ознака КГ и ја сам сигуран да су ме због тога напали. Радио сам у полицији, ишао сам по целом Косову и никада ником ништа нажао нисам урадио  - казао је Блажић.

-Вечерашњи инцидент у мултиетничком Сувом Долу јасан је показатељ да су Срби једине мете и жртве, а да присуство припадника косовске полиције само охрабрује албанске екстремисте - поручила је Канцеларија за КиМ.

Блажић је, како наводе,возио аутомобил са регистарским ознакама Крагујевца, што недвосмислено указује да је нападнут јер је Србин.

-Од почетка године примећен је повећан број инцидената према Србима који живе у мултиетничким стединама на КиМ, посебно у Сувом Долу - констатује Канцеларија, те додаје да то “јасно указује да косовски полицајци с југа, који су бесправно распоређени у мултиетничким срединама на сјеверу КиМ, нису ту да би бранили Албанце, већ да би омогућили несметани напад на Србе”.

-Пре само неколико дана у Сувом Долу је претучен дечак Лазар М, а јуче је непознати Албанац испалио више хитаца у вазду - подсјећа у саопштењу Канцеларија за КиМ те закључује да то “јасно показује да су једине мете и жртве Срби и да присуство припадника Косовске полиције стимулативно и охрабрујуће делује на албанске екстремисте”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана