Kosovo onlajn:Kamenovan automobil Srbina u Suvom Dolu

Tanjug
Foto: Kosovo onlajn

PRIŠTINA Automobil kojim je upravljao Srbin Saša Blažić kamenovala je večeras grupa Albanaca u Suvom Dolu,potvrdio je za Kosovo onlajn Blažić.

On je izjavio da je uspio da pobjegne i dođe do svoje zgrade u Suvom Dolu, jer je ubrzao kada je počelo kamenovanje.

-Išao sam za Severnu Mitrovicu, prebacio sam ćerku autom i u povratku sam video grupu momaka na raskrsnici u blizini džamije u Suvom Dolu. Bilo je njih šest ili sedam i video sam da se saginju pa sam pretpostavio da se saginju za kamenje. Kada je počelo kamenovanje ubrzao sam i čuo lupanje kamenja o auto. Bar desetak kamenica su pogodila automobil. Bogu hvala nisam povređen - naveo je Blažić.

On je rekao da je bivši pripadnik Kosovske policije i da nikada ni sa kim nije imao problema.

-Devet godina živim u Suvom Dolu. Nikada nisam imao problema. Sada su me napali samo zato jer su primetili da je auto koji vozim “pasat” registarskih oznaka KG i ja sam siguran da su me zbog toga napali. Radio sam u policiji, išao sam po celom Kosovu i nikada nikom ništa nažao nisam uradio  - kazao je Blažić.

-Večerašnji incident u multietničkom Suvom Dolu jasan je pokazatelj da su Srbi jedine mete i žrtve, a da prisustvo pripadnika kosovske policije samo ohrabruje albanske ekstremiste - poručila je Kancelarija za KiM.

Blažić je, kako navode,vozio automobil sa registarskim oznakama Kragujevca, što nedvosmisleno ukazuje da je napadnut jer je Srbin.

-Od početka godine primećen je povećan broj incidenata prema Srbima koji žive u multietničkim stedinama na KiM, posebno u Suvom Dolu - konstatuje Kancelarija, te dodaje da to “jasno ukazuje da kosovski policajci s juga, koji su bespravno raspoređeni u multietničkim sredinama na sjeveru KiM, nisu tu da bi branili Albance, već da bi omogućili nesmetani napad na Srbe”.

-Pre samo nekoliko dana u Suvom Dolu je pretučen dečak Lazar M, a juče je nepoznati Albanac ispalio više hitaca u vazdu - podsjeća u saopštenju Kancelarija za KiM te zaključuje da to “jasno pokazuje da su jedine mete i žrtve Srbi i da prisustvo pripadnika Kosovske policije stimulativno i ohrabrujuće deluje na albanske ekstremiste”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana