Косово и Метохија: Ситуација мирна,на Јарињу од јутрос и полиција Еулекса

Танјуг
Foto: Агенције

ЈАРИЊЕ - Ситуација је данас мирна на административним прелазима Јариње и Брњак, гдје већ трећи дан трају блокаде грађана због једностране одлуке Приштине да се уведу пробне таблице за сва возила која улазе на територију Косова и Метохије из централне Србије.

Од јутрос је на Јарињу, како јавља дописник ТВ Мост за ТВ Тањуг, присутна и полиција Еулекса.

У Јарињу је окупљено више стотина грађана који захтјевају да им се омогући слобода кретања и поштују људска права. С једне стане прелаза у Јарињу налазе се специјалне јединице косовске полиције Росу, а с друге стране окупљен је народ, који тражи да се Росу повуче и да се наставе преговори о рјешавању овог проблема.

Како је раније објављено, припадници специјалних јединица косовске полиције Росу смјенили су се око један сат послије поноћи, а ноћ је протекла без инцидената.

Осим припадника Росу, ситуацију на северу КиМ пратио је и КФОР, који је патролирао хеликоптером. Главни магистрални путеви ка Јарињу и Брњаку блокирани су тешком механизацијом коју су незадовољни грађани поставили у понедељак ујутру након што су на те административне прелазе стигли припадници Росу са намјером да спроведу одлуку Приштине о одузимању српских регистарских таблица градова на Косову и Метохији и замјени таблица из Србије пробним таблицама РКС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана