Kosovo i Metohija: Situacija mirna,na Jarinju od jutros i policija Euleksa

Tanjug
Foto: Agencije

JARINjE - Situacija je danas mirna na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, gdje već treći dan traju blokade građana zbog jednostrane odluke Prištine da se uvedu probne tablice za sva vozila koja ulaze na teritoriju Kosova i Metohije iz centralne Srbije.

Od jutros je na Jarinju, kako javlja dopisnik TV Most za TV Tanjug, prisutna i policija Euleksa.

U Jarinju je okupljeno više stotina građana koji zahtjevaju da im se omogući sloboda kretanja i poštuju ljudska prava. S jedne stane prelaza u Jarinju nalaze se specijalne jedinice kosovske policije Rosu, a s druge strane okupljen je narod, koji traži da se Rosu povuče i da se nastave pregovori o rješavanju ovog problema.

Kako je ranije objavljeno, pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije Rosu smjenili su se oko jedan sat poslije ponoći, a noć je protekla bez incidenata.

Osim pripadnika Rosu, situaciju na severu KiM pratio je i KFOR, koji je patrolirao helikopterom. Glavni magistralni putevi ka Jarinju i Brnjaku blokirani su teškom mehanizacijom koju su nezadovoljni građani postavili u ponedeljak ujutru nakon što su na te administrativne prelaze stigli pripadnici Rosu sa namjerom da sprovedu odluku Prištine o oduzimanju srpskih registarskih tablica gradova na Kosovu i Metohiji i zamjeni tablica iz Srbije probnim tablicama RKS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana