Кореографија "Догодине у Призрену" проглашена за најбољу

Срна
Кореографија "Догодине у Призрену" проглашена за најбољу

Српски културни центар "Стеван Мокрањац" из Беча, чији се извођачки ансамбл представио играма из Призрена, био је најбољи у Бечу на 39. Смотри културно-умјетничког стваралаштва Срба у Аустрији, а добили су и специјалну награду за најбољу кореографију – "Догодине у Призрену".

Посебан печат наступу дале су ношње, будући да су чланови ансамбла игре из Призрена публици представили носећи оригиналне ношње тог краја, преноси "Косово онлајн".

Српски културни центар "Стеван Мокрањац" ће управо са кореографијом "Догодине у Призрену", коју су поставили кореографи Милорад Руњо и Звездан Ђурић, наступити на Европској смотри фолклора средином маја у Београду.

Овогодишња Смотра културно-умјетничког стваралаштва Срба у Аустрији у Бечу окупила је 13 српских културно-умјетничких друштава из цијеле Аустрије која су наступила у такмичарском, али и у ревијалном дијелу.

Смотра културно-умјетничког стваралаштва Срба у Аустрији је традиционална манифестација српске дијаспоре, којом се чувају и промовишу култура и традиција Србије, народна пјесма и игра.

Манифестацију је отворио министар без портфеља у Влади Србије задужен за област дијаспоре Ђорђе Милићевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана