Koreografija "Dogodine u Prizrenu" proglašena za najbolju

Srna
Koreografija "Dogodine u Prizrenu" proglašena za najbolju

Srpski kulturni centar "Stevan Mokranjac" iz Beča, čiji se izvođački ansambl predstavio igrama iz Prizrena, bio je najbolji u Beču na 39. Smotri kulturno-umjetničkog stvaralaštva Srba u Austriji, a dobili su i specijalnu nagradu za najbolju koreografiju – "Dogodine u Prizrenu".

Poseban pečat nastupu dale su nošnje, budući da su članovi ansambla igre iz Prizrena publici predstavili noseći originalne nošnje tog kraja, prenosi "Kosovo onlajn".

Srpski kulturni centar "Stevan Mokranjac" će upravo sa koreografijom "Dogodine u Prizrenu", koju su postavili koreografi Milorad Runjo i Zvezdan Đurić, nastupiti na Evropskoj smotri folklora sredinom maja u Beogradu.

Ovogodišnja Smotra kulturno-umjetničkog stvaralaštva Srba u Austriji u Beču okupila je 13 srpskih kulturno-umjetničkih društava iz cijele Austrije koja su nastupila u takmičarskom, ali i u revijalnom dijelu.

Smotra kulturno-umjetničkog stvaralaštva Srba u Austriji je tradicionalna manifestacija srpske dijaspore, kojom se čuvaju i promovišu kultura i tradicija Srbije, narodna pjesma i igra.

Manifestaciju je otvorio ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za oblast dijaspore Đorđe Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana