Комшија ножем насмрт избо другог комшију због џогера за WC

Срна
Комшија ножем насмрт избо другог комшију због џогера за WC

Свађа комшија која се протекле ноћи завршила убиством једног од њих у Љермонтовој 4 на новосадској Грбавици, почела је још у раним јутарњим часовима, да би увече из физичког обрачуна дошла до најгорег исхода - смртног.

Наиме, Мирко М. (66) ножем је напао Јова С. (75) на заједничкој тераси, на коју је, према ријечима комшија убијени побјегао како би се спасао.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Мирка М. (66) из овог града, због постојања основа сумње да је учинио кривично дјело тешко убиство.

– Све је почело још ујутру, када је Јова тражио џогера из заједничког WC. Није имао кључ, а Мирко јесте. Њих двојица иначе нису били у добрим односима и често се дешавало да не говоре – рекао је за Блиц један од комшија.

Како наводи, Мирко није желио да да кључ од WC, како би Јова узео бриска, а читава њихова свађа је кулминирала тиме да Јова позове полицију.

– Увече је Мирко сједио код комшија, пио је алкохол, а није тачно да су њих двојица заједно пили на тераси – наводи овај комшија.

Према његовим ријечима, ситне увреде и провокације су се наставиле током вечери, да би негдје близу 20 часова дошло до физичког обрачуна код степеница на првом спрату, на ком су обојица становали.

– Прво су се тукли код степеница, тачније Мирко је ударао Јову, а он је кренуо да бјежи према тераси. Вјероватно се надао да ће успјети да побјегне или да ће Мирко одустати. Како сам ја чуо, ту на тераси га је напао ножем – а видио сам да је Хитна помоћ стигла јако брзо – наводи за Блиц комшија убијеног и његовог нападача.

Он додаје да обојица у тој згради живе више од 30 година и да су обојица живјели сами.

– Мирко је често био пијан, понекад је долазила и полиција, али не знам због чега су га тада приводили. Са Јовом најчешће није говорио, а када јесте, свађали су се око ситних ствари – закључује.

Да је Хитна помоћ била готово одмах на лицу мјеста, потврдио је за Блиц и портпарол Хитне помоћи др Зоран Круљ. Он је рекао да је позив примљен у 20.05 часова, те да је на лицу мјеста урађена иницијална реанимација да би одмах потом Јово С. био превезен на одјељење реанимације Ургентног центра Клиничког центра Војводине. Након напора љекара у КЦ Војводине, повријеђени је преминуо.

Како незванично сазнаје Блиц, Мирко М. је од раније познат полицији јер је имао неколико кривичних и прекршајних пријава.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана