Komšija nožem nasmrt izbo drugog komšiju zbog džogera za WC

Srna
Komšija nožem nasmrt izbo drugog komšiju zbog džogera za WC

Svađa komšija koja se protekle noći završila ubistvom jednog od njih u Ljermontovoj 4 na novosadskoj Grbavici, počela je još u ranim jutarnjim časovima, da bi uveče iz fizičkog obračuna došla do najgoreg ishoda - smrtnog.

Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi, na koju je, prema riječima komšija ubijeni pobjegao kako bi se spasao.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Mirka M. (66) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo teško ubistvo.

– Sve je počelo još ujutru, kada je Jova tražio džogera iz zajedničkog WC. Nije imao ključ, a Mirko jeste. Njih dvojica inače nisu bili u dobrim odnosima i često se dešavalo da ne govore – rekao je za Blic jedan od komšija.

Kako navodi, Mirko nije želio da da ključ od WC, kako bi Jova uzeo briska, a čitava njihova svađa je kulminirala time da Jova pozove policiju.

– Uveče je Mirko sjedio kod komšija, pio je alkohol, a nije tačno da su njih dvojica zajedno pili na terasi – navodi ovaj komšija.

Prema njegovim riječima, sitne uvrede i provokacije su se nastavile tokom večeri, da bi negdje blizu 20 časova došlo do fizičkog obračuna kod stepenica na prvom spratu, na kom su obojica stanovali.

– Prvo su se tukli kod stepenica, tačnije Mirko je udarao Jovu, a on je krenuo da bježi prema terasi. Vjerovatno se nadao da će uspjeti da pobjegne ili da će Mirko odustati. Kako sam ja čuo, tu na terasi ga je napao nožem – a vidio sam da je Hitna pomoć stigla jako brzo – navodi za Blic komšija ubijenog i njegovog napadača.

On dodaje da obojica u toj zgradi žive više od 30 godina i da su obojica živjeli sami.

– Mirko je često bio pijan, ponekad je dolazila i policija, ali ne znam zbog čega su ga tada privodili. Sa Jovom najčešće nije govorio, a kada jeste, svađali su se oko sitnih stvari – zaključuje.

Da je Hitna pomoć bila gotovo odmah na licu mjesta, potvrdio je za Blic i portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj. On je rekao da je poziv primljen u 20.05 časova, te da je na licu mjesta urađena inicijalna reanimacija da bi odmah potom Jovo S. bio prevezen na odjeljenje reanimacije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine. Nakon napora ljekara u KC Vojvodine, povrijeđeni je preminuo.

Kako nezvanično saznaje Blic, Mirko M. je od ranije poznat policiji jer je imao nekoliko krivičnih i prekršajnih prijava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana