Ко је Џон Јовановић?

Танјуг
Ко је Џон Јовановић?

Београд - Џон Јовановић, директор канцеларије ДФЦ-а у Београду, био је директор швајцарске компаније “Меркурија енерџи груп”, српског је поријекла и има 34 године.

Џон је дипломирао на једном од најбољих свјетских универзиета, на Универзитету Принстон, а на Универзитету у Пенсилванији магистрирао пословну администрацију за финансије и предузетнички менаџмент.

Директор канцеларије ДФЦ-а у Београду има богату пословну биографију, пошто је радио у још неколико моћних компанија, као што су Дојче банка, затим Беренсон, Нобл груп, Кадент енерџи партнерс.

Члан је инвестиционог одбора ИЦТ Хуб Вентуре, првог инвестиционог фонда у почетној фази за стартапе на Балкану.

Такође је и члан борда Института Ист Вест, гдје помаже у иницијативи “Балкански дијалози”, која окупља лидере како би се ухватили у коштац са економским и политичким питањима са којима се суочава западни Балкан.

Јовановић је такође члан круга младих лидера Милкен института.

Џон Јовановић копредсједава непрофитном организацијом Хелт корпс, која средњошколцима у више од 60 школа широм Сједињених Држава пружа образовање о исхрани, вјежбању и стресу.

Дјетињство је провео у Чикагу, гдје су се својевремено доселили његови родитељи Нада и Срећко.

Са супругом Дафне Оз, једном од најпознатијих блогерки, ТВ звијездом и нутриционисткињом у САД, ћерком чувеног ТВ доктора Мехмета Оза, има троје дјеце, Филомену, Доменику Селен и Јована, кога, како је раније изјавила Џонова супруга, зову Џон-Џон.

Њих двоје вјенчали су се пре 10 година у српској православној цркви у Портланду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана