Ko je Džon Jovanović?

Tanjug
Ko je Džon Jovanović?

Beograd - Džon Jovanović, direktor kancelarije DFC-a u Beogradu, bio je direktor švajcarske kompanije “Merkurija enerdži grup”, srpskog je porijekla i ima 34 godine.

Džon je diplomirao na jednom od najboljih svjetskih univerzieta, na Univerzitetu Prinston, a na Univerzitetu u Pensilvaniji magistrirao poslovnu administraciju za finansije i preduzetnički menadžment.

Direktor kancelarije DFC-a u Beogradu ima bogatu poslovnu biografiju, pošto je radio u još nekoliko moćnih kompanija, kao što su Dojče banka, zatim Berenson, Nobl grup, Kadent enerdži partners.

Član je investicionog odbora ICT Hub Venture, prvog investicionog fonda u početnoj fazi za startape na Balkanu.

Takođe je i član borda Instituta Ist Vest, gdje pomaže u inicijativi “Balkanski dijalozi”, koja okuplja lidere kako bi se uhvatili u koštac sa ekonomskim i političkim pitanjima sa kojima se suočava zapadni Balkan.

Jovanović je takođe član kruga mladih lidera Milken instituta.

Džon Jovanović kopredsjedava neprofitnom organizacijom Helt korps, koja srednjoškolcima u više od 60 škola širom Sjedinjenih Država pruža obrazovanje o ishrani, vježbanju i stresu.

Djetinjstvo je proveo u Čikagu, gdje su se svojevremeno doselili njegovi roditelji Nada i Srećko.

Sa suprugom Dafne Oz, jednom od najpoznatijih blogerki, TV zvijezdom i nutricionistkinjom u SAD, ćerkom čuvenog TV doktora Mehmeta Oza, ima troje djece, Filomenu, Domeniku Selen i Jovana, koga, kako je ranije izjavila Džonova supruga, zovu Džon-Džon.

Njih dvoje vjenčali su se pre 10 godina u srpskoj pravoslavnoj crkvi u Portlandu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana