Кличко позвао Шапића у званичну посјету Кијеву

Танјуг
Кличко позвао Шапића у званичну посјету Кијеву

БЕОГРАД - Градоначелник Београда Александар Шапић састао се данас у Старом двору са амбасадором Украјине у Србији Володимиром Толкачом, који му је том приликом уручио позивно писмо да посјети Кијев.

Позив је званично упутио градоначелник Кијева Виталиј Кличко, у духу наставка сарадње два главна града, саопштено је из Градске управе.

У позивном писму се наводи да Кијев има дуге историјске везе са Београдом базиране на потписаном Протоколу о сарадњи и да је увијек спреман за нове заједничке пројекте и плодоносну сарадњу у оквиру будућих активности.

-У том смислу молим вас да размотрите могућност интензивнијег заједничког рада у области размене искустава у управљању локалном самоуправом, економији, јавном превозу, заштити животне средине и јачању веза међу администрацијама. Била би ми част да посјетите главни град Украјине како бисмо размотрили начине развоја сарадње које би дале нове начине рада за добробит оба града - наводи се у писму.

У саопштењу се подсјећа да Београд и Кијев већ двије деценије имају потписан протокол о сарадњи, а двије земље више од 40 потписаних споразума у областима трговине, економске сарадње, пољопривреде, саобраћаја.

Како се наводи, на састанку је указано на добре односе између Београда и Кијева, базиране на поменутом протоколу, који су резултирали разменом искустава у функционисању и развоју локалних самоуправа, економској сарадњи и управљању комуналним системима.

На састанку је, додаје се, било ријечи и о могућности спровођења хуманитарних пројеката за Украјинце у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана