Kličko pozvao Šapića u zvaničnu posjetu Kijevu

Tanjug
Kličko pozvao Šapića u zvaničnu posjetu Kijevu

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić sastao se danas u Starom dvoru sa ambasadorom Ukrajine u Srbiji Volodimirom Tolkačom, koji mu je tom prilikom uručio pozivno pismo da posjeti Kijev.

Poziv je zvanično uputio gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, u duhu nastavka saradnje dva glavna grada, saopšteno je iz Gradske uprave.

U pozivnom pismu se navodi da Kijev ima duge istorijske veze sa Beogradom bazirane na potpisanom Protokolu o saradnji i da je uvijek spreman za nove zajedničke projekte i plodonosnu saradnju u okviru budućih aktivnosti.

-U tom smislu molim vas da razmotrite mogućnost intenzivnijeg zajedničkog rada u oblasti razmene iskustava u upravljanju lokalnom samoupravom, ekonomiji, javnom prevozu, zaštiti životne sredine i jačanju veza među administracijama. Bila bi mi čast da posjetite glavni grad Ukrajine kako bismo razmotrili načine razvoja saradnje koje bi dale nove načine rada za dobrobit oba grada - navodi se u pismu.

U saopštenju se podsjeća da Beograd i Kijev već dvije decenije imaju potpisan protokol o saradnji, a dvije zemlje više od 40 potpisanih sporazuma u oblastima trgovine, ekonomske saradnje, poljoprivrede, saobraćaja.

Kako se navodi, na sastanku je ukazano na dobre odnose između Beograda i Kijeva, bazirane na pomenutom protokolu, koji su rezultirali razmenom iskustava u funkcionisanju i razvoju lokalnih samouprava, ekonomskoj saradnji i upravljanju komunalnim sistemima.

Na sastanku je, dodaje se, bilo riječi i o mogućnosti sprovođenja humanitarnih projekata za Ukrajince u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana