Кфор стигао на Јариње: Амерички, пољски и канадски војници на административној линији

ГС
Foto: rtrs.tv

Војници Кфора појавили су се прије око сат времена у близини административног прелаза Јариње гдје су већ осам дана стационирани припадници специјалних јединица косовске полиције, јавља Косово онлајн

Ријеч је о америчким, пољским и канадским војницима у оквиру мисије Кфора на КиМ, наводи портал.

Не зна се још да ли су на Јариње стигли како би "замијенили" приштинске специјалце и да ли то значи да ће оклопна возила косовске полиције да се повуку, преноси РТРС.

Подсјећамо, протест Срба с Косова и Метохије, незадовољних распоређивањем специјалних снага полиције на административним прелазима Јариње и Брњак и одлуком Приштине о замјени регистарских таблица, ушао је у другу седмицу.

Екипа РТС-а забиљежила је јутрос и припаднике Војске Србије на путу који води до Јариња.

КФОР: Повећали смо број патрола широм Косова, па и на сјеверу

ПРИШТИНА - Војници КФОР-а појавили су се данас у близини административног прелаза Јариње гдје су већ осам дана стационирани припадници специјалних јединица косовске полиције, а међународне мировне снаге поручују да су "повећали број и трајање рутинских патрола широм Косова, укључујући и сјевер", као и да "помно прате ситуацију на цијелом Косову", пише Косово онлајн.

"КФОР остаје фокусиран на свакодневну примјену свог мандата из Резолуције 1244 Савјета безбједности Уједињених нација из 1999. године, како би се осигурало безбједно и заштићено окружење и слобода кретања за све заједнице које живе на Косову. КФОР је повећао број и трајање рутинских патрола широм Косова, укључујући и сјеверни дио", речено је у КФОР-у за Косово онлајн.

Раније данас, премијер привремених приштинских институација Аљбин Курти поручио је да је, заједно са министром полиције Ђељаљом Свечљом имао састанак са командантом КФОР-а на којем је разговарано о безбедносној ситуацији, али да "нема информацију да се КФОР спрема да интервенише на сјеверу Косова и замијени специјалне јединице косовске полиције, како су навели поједини албански медији".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана