Кефалогиани: Пријатељство Срба и Грка укоријењено је у нашој заједничкој историји

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Грчка министарка туризма Олга Кефалогиани, заједно са предсједником Србије Александром Вучићем, отворила је вечерас 45. Међународни сајам туризма у Београду и том приликом изјавила да је пријатељство наша два народа укоријењено у заједничкој историји, културним везама, борби за слободу и нашим тежњама за сигурну будућност.

"Међународни сајам туризма је један од најзначајнијих туристичких догађаја у нашем региону, глобални скуп који објезбеђује прилику да земље и учесници не само да промовишу своју туристичку понуду, већ и да комуницирају, сарађују, стварају партнерства и граде јаке односе. А управо је то суштина туризма", рекла је Кефалогиани.

Како је навела, заједно можемо искористити моћ туризма да покренемо позитивне промјене у нашем региону и изградимо свјетлију, отпорнију будућност за наше нације.

"Захвални смо за снажну подршку нашим српским пријатељима у даљем напредовању туризма у Грчкој и радујемо се томе да их угостимо у свим прелијепим дијеловима Грчке и ове године. Вјерујем да Србија и Грчка имају заједничку визију будућности туризма", рекла је Кефалогиани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана