Kefalogiani: Prijateljstvo Srba i Grka ukorijenjeno je u našoj zajedničkoj istoriji

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Grčka ministarka turizma Olga Kefalogiani, zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, otvorila je večeras 45. Međunarodni sajam turizma u Beogradu i tom prilikom izjavila da je prijateljstvo naša dva naroda ukorijenjeno u zajedničkoj istoriji, kulturnim vezama, borbi za slobodu i našim težnjama za sigurnu budućnost.

"Međunarodni sajam turizma je jedan od najznačajnijih turističkih događaja u našem regionu, globalni skup koji objezbeđuje priliku da zemlje i učesnici ne samo da promovišu svoju turističku ponudu, već i da komuniciraju, sarađuju, stvaraju partnerstva i grade jake odnose. A upravo je to suština turizma", rekla je Kefalogiani.

Kako je navela, zajedno možemo iskoristiti moć turizma da pokrenemo pozitivne promjene u našem regionu i izgradimo svjetliju, otporniju budućnost za naše nacije.

"Zahvalni smo za snažnu podršku našim srpskim prijateljima u daljem napredovanju turizma u Grčkoj i radujemo se tome da ih ugostimo u svim prelijepim dijelovima Grčke i ove godine. Vjerujem da Srbija i Grčka imaju zajedničku viziju budućnosti turizma", rekla je Kefalogiani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana