Карић: Ја се враћам у нашу Србију, ако Бог да

Танјуг
Карић: Ја се враћам у нашу Србију, ако Бог да

Београд - Бизнисмен Богољуб Карић изјавио је да планира да се маја идуће године врати у Србију и тврди и даље да је процес против њега политички мотивисан.

Карић је у директном укључењу у програм ТВ Пинк путем скајпа поручио да нема намјеру да тужи државу, нводећи да тадашњој власти, која је покренула процес против њега, није одговарало да се он појави пред судом јер им је, тврди, политички засметао као лидер Покрета снага Србије.

"Наш циљ је прост - да се стави тачка тај случај", каже Карић.

Упитан како је могуће да он слободно путује без обзира на потјерницу, каже да једино не смије да дође у "своју Србију", те да у сваку другу земљу може да иде без икаквих проблема.

"Ја се враћам у нашу Србију, ако Бог да, маја месеца, застарева и тај случај", рекао је Карић за ТВ Пинк путем скајпа, са локације која није позната.

На питање са ким је из СНС у контакту, Карић наводи да није у контакту ни са ким из СНС, али подсјећа да су његов брат Драгомир Карић и супруга Миланка посланици.

"Они контактирају све то... Али што се тиче мог случаја, ту се не мешају", рекао је Карић.

Виши суд у Београду обуставио је један од два поступка који се у Србији воде против Богољуба Карића због апсолутне застарелости дјела.

Међутим, у Тужилаштву за организовани криминал кажу да и даље воде истрагу против Карића и сарадника у случају приватизације "Мобтела" за проневеру око 60 милиона евра. Дела обухваћена том истрагом застаревају 2017. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана