Канцеларија за Косово и Метохију: Приштина по ко зна који пут прекршила споразуме потписане у Бриселу

Срна
Канцеларија за Косово и Метохију: Приштина по ко зна који пут прекршила споразуме потписане у Бриселу

БЕОГРАД- Приштина је, одлуком да министру просвјете, науке и технолошког развоја Србије Младену Шарчевићу забрани долазак на Космет, по ко зна који пут најгрубље и најбезочније прекршила низ споразума потписаних у Бриселу, чиме је још једном ударила у темеље процеса нормализације односа, истакао је данас директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

- Приштина је јавно целом свету показала како се односи према договорима постигнутим уз посредовање ЕУ и дијалогу са Београдом - навео је Ђурић.

Он је указао да најновије кршење споразума о посјетама званичника, слободи кретања и интегрисаном управљању јесте само кап у мору субверзија којима Приштина већ годинама руши бриселски дијалог, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

- Једнострани акти и самовоља Приштине јесу, како се још једном показало, највећа претња политичкој стабилности у региону и крајње је време да ЕУ, као посредник у дијалогу и гарант спровођења споразума, најоштрије реагује како би спречила овакво понашање - поручио је Ђурић.

Министар Шарчевић је изјавио да је за одлуку о забрани уласка на Косово и Метохију сазнао док је из Ниша јуче путовао према Јарињу, административном прелазу на путу Рашка-Лепосавић.

Из Косовске полицијске службе Срни је речено да је Шарчевић "није поштовао процедуру подношења захтјева за улазак представника других држава на територију Косова".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана