Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Priština po ko zna koji put prekršila sporazume potpisane u Briselu

Srna
Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Priština po ko zna koji put prekršila sporazume potpisane u Briselu

BEOGRAD- Priština je, odlukom da ministru prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladenu Šarčeviću zabrani dolazak na Kosmet, po ko zna koji put najgrublje i najbezočnije prekršila niz sporazuma potpisanih u Briselu, čime je još jednom udarila u temelje procesa normalizacije odnosa, istakao je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

- Priština je javno celom svetu pokazala kako se odnosi prema dogovorima postignutim uz posredovanje EU i dijalogu sa Beogradom - naveo je Đurić.

On je ukazao da najnovije kršenje sporazuma o posjetama zvaničnika, slobodi kretanja i integrisanom upravljanju jeste samo kap u moru subverzija kojima Priština već godinama ruši briselski dijalog, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Jednostrani akti i samovolja Prištine jesu, kako se još jednom pokazalo, najveća pretnja političkoj stabilnosti u regionu i krajnje je vreme da EU, kao posrednik u dijalogu i garant sprovođenja sporazuma, najoštrije reaguje kako bi sprečila ovakvo ponašanje - poručio je Đurić.

Ministar Šarčević je izjavio da je za odluku o zabrani ulaska na Kosovo i Metohiju saznao dok je iz Niša juče putovao prema Jarinju, administrativnom prelazu na putu Raška-Leposavić.

Iz Kosovske policijske službe Srni je rečeno da je Šarčević "nije poštovao proceduru podnošenja zahtjeva za ulazak predstavnika drugih država na teritoriju Kosova".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana