Канцеларија за КиМ: Приштина Србима ускратила и право на лијекове

Срна
Канцеларија за КиМ: Приштина Србима ускратила и право на лијекове

БЕОГРАД - Приштинске власти данас су Србима у Лепосавићу и Лешку забрањивале да купе лијекове и неопходну терапију, не марећи да ли ће некоме угрозити живот, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Реагујући на данашње претресе апотека у Лепосавићу и Лешку, у Канцеларији су указали да Приштина под различитим бесмисленим изговорима и под маском борбе против наводног шверца свакодневно спроводи једностране акције уперене против српског народа, посебно на сјеверу Космета.

-Једини циљ оваквих поступака јесте да се створе немогући услови живота за наш народ у покрајини не би ли се они обесправили до те тачке да напусте своја вековна огњишта - навели су у Канцеларији.

Из Канцеларије су, истичући да су право на лијечење, здравствену заштиту, обезбјеђивање и доступност адекватне љекарске терапије основна људска права, указали да је Приштина Србима та права погазила и данас - када је покушала да их оставе без лијекова.

-Док слободно шетају они који су претукли Владана Стевановића из Зубиног Потока, који су пуцали у Срећка Софронијевића, браћу Стефана и Милоша Стојановића, Драгишу Гаљка, Приштина се обрачунава са лековима и медикаментима -поручили су из Канцеларије за Косово и Метохију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана