Kancelarija za KiM: Priština Srbima uskratila i pravo na lijekove

Srna
Kancelarija za KiM: Priština Srbima uskratila i pravo na lijekove

BEOGRAD - Prištinske vlasti danas su Srbima u Leposaviću i Lešku zabranjivale da kupe lijekove i neophodnu terapiju, ne mareći da li će nekome ugroziti život, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Reagujući na današnje pretrese apoteka u Leposaviću i Lešku, u Kancelariji su ukazali da Priština pod različitim besmislenim izgovorima i pod maskom borbe protiv navodnog šverca svakodnevno sprovodi jednostrane akcije uperene protiv srpskog naroda, posebno na sjeveru Kosmeta.

-Jedini cilj ovakvih postupaka jeste da se stvore nemogući uslovi života za naš narod u pokrajini ne bi li se oni obespravili do te tačke da napuste svoja vekovna ognjišta - naveli su u Kancelariji.

Iz Kancelarije su, ističući da su pravo na liječenje, zdravstvenu zaštitu, obezbjeđivanje i dostupnost adekvatne ljekarske terapije osnovna ljudska prava, ukazali da je Priština Srbima ta prava pogazila i danas - kada je pokušala da ih ostave bez lijekova.

-Dok slobodno šetaju oni koji su pretukli Vladana Stevanovića iz Zubinog Potoka, koji su pucali u Srećka Sofronijevića, braću Stefana i Miloša Stojanovića, Dragišu Galjka, Priština se obračunava sa lekovima i medikamentima -poručili su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana