Како ће се одвијати настава у Србији: Од првог до четвртог разреда у клупама, старији комбиновано

Срна
Како ће се одвијати настава у Србији: Од првог до четвртог разреда у клупама, старији комбиновано

БЕОГРАД- Основци од првог до четвртог разреда у Србији наставу ће у наредној школској години похађати у учионицама у пријеподневној смјени, уз низ превентивних мјера, док ће старији комбиновати одлазак у школу и онлајн наставу, одлучио је данас Кризни штаб Владе Србије.

Члан Кризног штаба епидемилог Дарија Кисић-Тепавчевић рекла је да ће основци имати максимално четири часа дневно који ће бити скраћени на 30 минута, а учионици ће их највише бити 15.

Она каже да ће "најмлађи ђаци" највећим дијелом похађати наставу у школској средини јер је процјењено да је то за њих најбоље.
- Поштоваће се сви принципи који максимално смањују физичку могућност преношења вируса, са максималним разређењем густине смештаја у учионицама, са максималним бројем ђака од 15, где удаљеност седења у клупама минимално један и по метар - рекла је Тепавчевић за РТС.

Она је навела да би најмлађи требало да се навикну на ношење маски, те да је у школској средини неопходно да се маске носе од момента уласка у школу до момента уласка у клупу.

- Препоручује се ношење маски све време бравка, међутим, када су у питању ђаци, могуће је да када слушају наставу и седе у клупи, привремено одложе маску - рекла је Тепавчевић.

Она је додала да и наставници и друго особље током боравка у школској средини треба да носе маске и то на исправан начин.

Према њеним ријечима, након завршетка смејна биће рађене дезинфекције.
- Старији разреди ће се за време боравка у школама понашати по истим обрасцима, али због бројности ђака и начина вршења наставе, они ће комбиновати одлазак у школу и онлајн наставу - додала је она.

Тепавчевић је напоменула да ће школе бити чишћене прије почетка наставе, најмање двапут у току дана и по потреби уколико то налаже епидемиолошка ситуација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана