Кафа вратила Николићев авион

Б92
Кафа вратила Николићев авион

Београд - У авиону фалкон којим је предсједник Србије Томислав Николић путовао случајно је активиран прекидач за случај нужде након што је просута кафа по контролној табли.

 

При понирању се угасио и мотор број 3, који је поново упаљен послије неколико минута, наведено је у документацији коју је објавило Министарство саобраћаја и инфраструктуре.

У изјавама пилота и копилота наведено је да је просута мала количина кафе у зони квадранта слота услед турбуленције, а затим је копилот почео салветом да брише дио посут кафом и том приликом случајно активирао прекидач за случај нужде.

Авион је тада почео да губи висину, али је брзо успостављена контрола над летјелицом, наводе пилот и копилот у изјавама.

Због овог догађаја копилот је суспендован с дужности.

Авион фалкон којим је предсједник Србије Томислав Николић ишао у посјету Ватикану послат је на додатну провјеру у базни сервис у Базел, наводи се у документацији.

Истог дана послије повратка, како се додаје, авион је прегледан, а за наредни дан је планиран и пробни лет. Међутим, пробни лет није обављен, јер пумпа за гориво није имала одговарајући притисак. Тада је, у консултацији с Директоратом цивилног ваздухопловства, одлучено је да авион буде послат у Базел.

Министарство саопштава да је ријеч о дјелу документације у вези са овим случајем и да ће комплетан извjештај бити објављен највероватније сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана