Јовановић: Не знам како ћу да преживим смрт пријатеља!

novosti.rs
Јовановић: Не знам како ћу да преживим смрт пријатеља!

Београд - Јако ми је жао због свега што се догодило и не знам како ћу то да преживим, рекао је у недељу кроз сузе Душан Јовановић (19) на саслушању пред Вишим јавним тужилаштвом у Београду.

Њему је надлежни суд одредио притвор до 30 дана, због могућег утицаја на свједоке, да не би поновио дело, као и због узнемиравања јавности.

'' Признајем да сам крив и спреман сам да сносим све последице трагедије коју сам изазвао'', рекао је Јовановић на саслушању.

''Исто тако неизмерно се кајем и не знам како ћу на души носити смрт мојих пријатеља и то што сам возио без возачке дозволе'', казао је.

Како „Новости" сазнају из извора блиских правосуђу, Јовановић је до детаља описао шта се догодило прије кобног слетања аутомобилом у Дунав:

''Били смо у једном клубу на Дорћолу. Тачно је да смо сви попили по коју чашицу алкохола, али не и да смо били мортус пијани. Дрогу нисмо користили. Конкретно, сећам се да сам попио три до четири ракије'', казао је.

Јовановић је потом испричао да је са друштвом ушао у БМВ и да су кренули пут Аде Хује ка ресторану „Царска охота".

''Возио сам Вишњичком улицом и скренуо ка Дунавском кеју'', рекао је тужиоцу Јовановић. ''Пут којим сам возио био ми је потпуно непознат. Одједном сам се нашао у Дунаву и нисам стигао ни да кочим. Тада је настао хаос'', прича он.

Како се сазнаје, Лука Вишњић (20), син новинарке Оље Бећковић, успио је да изађе из аутомобила тако што је руком разбио стакло. Том приликом је поломио руку. И Јовановић је успио да се спасе, као и Милица Јокић (18) која се налазила на сувозачевом мјесту. Нажалост, Анастасија Стајић (16), Немања Антић (18), као и Милош Јанковић (20) који се налазио у гепеку, удавили су се у ријеци.

Статистика

Иако је од почетка године у Србији смањен број саобраћајних несрећа најризичније категорије су и даље млади возачи старости до 25 и возачи старији од 65 година, изјавио је у њедељу начелник Управе саобраћајне полиције Владимир Ребић. Он је такође најавио нова ограничења за младе возаче. Иначе, МУП Србије урадио је анализу која је показала да је током претходних десет година у саобраћајним несрећама страдало више од 1.500 особа, које су имали од 15 до 25 година. Управа саобраћајне полиције саопштила је у нејдељу ујутру да је у 74 саобраћајне несреће у Србији у протеклих 24 сата, погинуло пет особа и 32 су повређене. У саопштењу се додаје да је у Београду забиљежено 40 саобраћајних незгода у којима су три особе погинуле и седам је повређено.

Полиција је на мјесту несреће узела изјаве од преживјелих актера несреће, а урађен им је и алко-тест који је показао да су сви били у алкохолисаном стању. Возило „БМВ 325 купе", којим је управљао Душан Јовановић је на вјештачењу, а очекују се и обдукциони резултати погинулих, као и токсиколошке анализе троје преживелих из саобраћајке.

У стану у Скопљанској улици, у којој, са родитељима и братом, живи Душан Јовановић, који је у суботу возио ауто - влада мук.

''Душанови родитељи, мајка Божана и отац Срђан су у соби, очајни и занемели од туге'', рекла је блиска рођака породице Јовановић.

''Међутим, они су у потпуном шоку. Људи не могу да дођу себи од свега што их је задесило. Па, син им је притворен и терети се да је возио ауто и изазвао страховиту саобраћајну несрећу, у којој је троје младих погинуло, а двоје повређено. Има ли шта страшније за родитеље?'', прича она.

Готово идентична ситуација је и у Земун Пољу, у стану у Браће Крњешевац, у којем живи Милица Јокић са мајком и деком.

''Шта рећи после ове страхоте која се догодила? '', рекла је Миличина мајка, која је отворила врата њиховог породичног стана.

''Милица је имала среће, није повређена, али је у великом шоку. Најтеже од свега јој је пало што су погинули пријатељи са којима је била те ноћи'', прича она.

Комшије о породици Јовановић и Јокић, односно о Душану и Милици имају само ријечи хвале.

''Миличини родитељи су разведени и она повремено одлази код оца у Београд, али у Земун Пољу је са мајком и деком'' каже комшија М. Д.

''Знам је као фину девојчицу, смерну и лепо васпитану'', каже комшија.

И о Душану Јовановићу комшилук вели да је добар дечко, прилично тих и повучен. Стога су још више шокирани причом да је недозвољено узео аутомобил, да је пио и изазвао несрећу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана