Јевтић: Радоичић није консултовао ни партију, нити врх државе

Танјуг
Јевтић: Радоичић није консултовао ни партију, нити врх државе

БЕОГРАД – Потпредсједник Српске листе Далибор Јевтић поновио је синоћ да Милан Радоичић о својој одлуци у вези са дешавањима на КиМ није консултовао никога, ни унутар партије, нити врх државе у Београду. “

“И свакако да је он самим тим већ дао одговор на нека питања која су се постављала. Мислим да је то сада разјашњено”, рекао је Јевтић на Тв Пинк. Он је додао да је чињеница да је Радоичић као потпредседник Српске листе уживао велико поштовање српског народа на КиМ.

“Ко год вам каже другачије, само ће да вас лаже. Ужива и данас, наравно. Ја могу да говорим о примерима колико је помагао људима који тешко живе”, навео је Јевтић.

Према његовим речима, Радоичић је својим иступом у јавност јасно показао да је одлука била не политичка већ његова и оних људи који су се одлучили на један такав корак као посљедица свега онога што се догађало посебно од када је Аљбин Курти на власти у смислу угрожавња живота Срба на КиМ, посебно на јсеверу.

“Ако само кажем да смо ми од тренутка када је ЕУ издала саопштење, односно када су донијели захтјев за деескалацију на северу траживши од Приштине да уради нешто по том питању имали смо 22 ескалаторна догађаја различите врсте. То је нешто што је ове људе довело у безизлазну ситуацију где су се одлучили на тај корак”, рекао је Јевтић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана