Jevtić: Radoičić nije konsultovao ni partiju, niti vrh države

Tanjug
Jevtić: Radoičić nije konsultovao ni partiju, niti vrh države

BEOGRAD – Potpredsjednik Srpske liste Dalibor Jevtić ponovio je sinoć da Milan Radoičić o svojoj odluci u vezi sa dešavanjima na KiM nije konsultovao nikoga, ni unutar partije, niti vrh države u Beogradu. “

“I svakako da je on samim tim već dao odgovor na neka pitanja koja su se postavljala. Mislim da je to sada razjašnjeno”, rekao je Jevtić na Tv Pink. On je dodao da je činjenica da je Radoičić kao potpredsednik Srpske liste uživao veliko poštovanje srpskog naroda na KiM.

“Ko god vam kaže drugačije, samo će da vas laže. Uživa i danas, naravno. Ja mogu da govorim o primerima koliko je pomagao ljudima koji teško žive”, naveo je Jevtić.

Prema njegovim rečima, Radoičić je svojim istupom u javnost jasno pokazao da je odluka bila ne politička već njegova i onih ljudi koji su se odlučili na jedan takav korak kao posljedica svega onoga što se događalo posebno od kada je Aljbin Kurti na vlasti u smislu ugrožavnja života Srba na KiM, posebno na jseveru.

“Ako samo kažem da smo mi od trenutka kada je EU izdala saopštenje, odnosno kada su donijeli zahtjev za deeskalaciju na severu traživši od Prištine da uradi nešto po tom pitanju imali smo 22 eskalatorna događaja različite vrste. To je nešto što je ove ljude dovelo u bezizlaznu situaciju gde su se odlučili na taj korak”, rekao je Jevtić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana